Sfântul Vasile cel Mare cinstit la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. IPS Casian s-a rugat cu credincioșii la început de an

În prima zi a anului 2018, la praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului şi la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, IPS Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, împreună cu preoții și diaconii slujitori la acest sfânt locaș, precum și cu credincioșii prezenți.

Cu acest prilej, din patrimoniul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost adusă racla ce adăpostește un fragment din sfintele moaște ale marelui Vasile, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, pentru a fi venerate de credincioșii prezenți la slujbă în această zi.

După Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală, Părintele Arhiepiscop a binecuvântat copiii şi tinerii aflaţi în grija Aşezământului Social-Filantropic Sfântul Vasile cel Mare din Galaţi.

Copiii au participat mai întâi la Sfânta Liturghie săvârşită în capela din cadrul Aşezământului, ocrotită de Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Cuv. Parascheva.

La slujbă au luat parte şi monahiile mănăstirii care se află în incinta Aşezământului, precum şi numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi.

În continuare, ierarhul a săvârşit slujba de Te Deum şi a ţinut un cuvânt în care a evidenţiat importanţa rugăciunii, a educării tinerilor şi a filantropiei creştine, desfăşurate cu sârguinţă în această casă a bisericii.

La final, după tradiţie, cei prezenţi la eveniment au fost invitaţi la agapa frăţească.

Aşezământul Filantropic Sfântul Vasile cel Mare din Galaţi, a fost înfiinţat ca orfelinat de fete în perioada interbelică (1936-1939), de vrednicul de pomenire Episcopul Cosma Petrovici al Dunării de Jos. După 50 de ani de confiscare de regimul comunist, la iniţiativa şi în urma demersurilor făcute de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în acea vreme Episcop al Dunării de Jos, clădirea  a fost retrocedată, după care s-au efectuat ample lucrări de reamenajare şi dotare.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente