Sfântul Ştefan cel Mare, model de urmat: „Să învăţăm de la el fidelitatea față de neam și țară”

Preasfinţitul Părinte Veniamin a slujit vineri, 2 iulie, la hramul parohiei Sf. Ştefan cel Mare din oraşul Ştefan-Vodă, Republica Moldova.

În omilia sa, Episcopul Basarabiei de Sud a îndemnat pe credincioşi să privească spre marele domnitor și „să învețe de la el credința și smerenia, fidelitatea și demnitatea față de neam și țară, dar să-l cheme și în rugăciune ca să ocrotească pe toți binecredincioșii creștini și vrednicii urmași din zilele noastre”.

Preasfinţia Sa a evidenţiat credința puternică a sfântului domnitor, dar și responsabilitatea pe care a avut-o în întreaga lui viață, curajul de a fi creștin în vremuri tulburi pentru întreaga lume creștină.

La slujbă au fost prezenți reprezentați ai instituțiilor locale și centrale, enoriași și binefăcători ai parohiei.

Preasfinția Sa a oferit un lot de 2.000 măști pentru spitalul raional, îndemnându-i pe toți „să aibă grijă de sănătate pentru că aceasta este dar divin”.

La final, primarul localității, dl Vladislav Țepeș, și directorul spitalului raional, dl Anatolie Balanetchi, au mulțumit Preasfințitului Veniamin pentru sprijinul constant acordat spitalului, dar și altor instituții, în perioada critică a pandemiei, în anul 2020.

La final a avut loc un moment artistic şi au fost depus flori la monumentul Sfântului Ștefan cel Mare, amplasat în localitate.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente