Sfântul Sinod se întrunește joi în şedinţă de lucru

Sfântul Sinod se va întruni joi în ședință de lucru la Reşedinţa Patriarhală. Înscrierea Sfintei Cuvioase Matrona în calendarul BOR şi alegerea de arhierei vicari sunt pe ordinea de zi a şedinţei care va fi prezidată de Patriarhul Daniel.

‘Sfântul Sinod are pe ordinea de zi peste 30 de temeiuri ale vieţii bisericeşti şi vor fi şi două alegeri de arhiereu vicar la două eparhii din afara graniţelor ţării’, a declarat pentru Trinitas Tv Părintele Ionuţ-Gabriel Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal.

Iniţiativa introducerii Sf. Matrona din Moscova în calendar a aparţinut ierarhilor Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei care au făcut recent această propunere.

Tot în cadrul ultimei şedinţe a Sinodului Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei au fost definitivate slujbele şi acatistele anumitor sfinţi care vor fi înaintate mâine Sfântului Sinod spre aprobare.

Miercuri, membrii Sfântului Sinod au participat la şedinţa Adunării Naţionale Bisericeşti în timpul căreia au fost aprobate hotărârile ANB şi raportul CNB.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Acesta este compus din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari și arhiereii-vicari în funcție.

Foto Credit: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente