Sfântul Sinod s-a întrunit în Capitală

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit în Capitală, joi, 17 februarie 2022.

Şedinţa este prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

Ordinea de zi cuprinde o propunere de canonizare, precum şi aspecte administrative.

„În şedinţa de primăvară, Sfântul Sinod are o tematică în special de analiză a activităţii de anul trecut. Astfel şi în această şedinţă, Sfântul Sinod va analiza diferite activităţi care s-au desfăşurat în Biserica noastră în anul precedent”.

„Avem în primul rând, temeiuri care fac referire la itinerariile pastorale ale ierarhilor, membri ai Sfântului Sinod, dar şi dările de seamă ale eparhiilor. De asemenea, avem mai multe raportări din partea unor sectoare de activitate al Administraţiei Patriarhale şi, bineînţeles, propuneri care vin de la eparhii”.

„Unele dintre punctele foarte importante pe ordinea de zi a şedinţei este cel referitor la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei de canonizare a Cuvioasei Teofana Basarab, fiica lui Basarab I, şi care este cunoscută în istorie ca cea dintâi monahie română”, a declarat la Trinitas TV Arhid. Prof. George Grigoriţă, consilier patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod.

Sfântul Sinod

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii vicari și arhiereii vicari în funcțiune.

Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente