Sfântul Sinod alege joi episcopi pentru eparhiile vacante

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit joi în ședință de lucru la Sala Sinodală din Reședința Patriarhală.

Printre subiectele de pe ordinea de zi anunțată în deschiderea lucrărilor de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, președintele Sfântului Sinod, se află alegerea de ierarhi pentru unele scaune episcopale vacante din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, „pentru a dezvolta și amplifica activitățile din Biserica noastră”.

În timpul acestei ședințe, ierarhii români vor discuta aspecte legate de relațiile Bisericii Ortodoxe Române cu celelalte Biserici Ortodoxe Autocefale surori, inclusiv problema Ucrainei, unde există o Biserică Ortodoxă canonică și două structuri ecleziale necanonice.

Pe agendă se află și introducerea în calendarul bisericesc a unei noi sărbători închinate Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îndrumătoarea de la Mănăstirea Neamț.

Icoana va fi sărbătorită în data de 9 iulie a fiecărui an.

Introducerea acestei renumite icoane a Maicii Domnului reprezintă „o bucurie foarte mare” atât datorită evlaviei deosebite pe care o au credincioșii români pentru ea, dar și „pentru că este cinstită și în alte Biserici Ortodoxe surori”, a subliniat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel potrivit Radio Trinitas.

Alte teme includ activități liturgice și didactice, precum și subiecte referitoare la participarea unor delegați ai Bisericii Ortodoxe Române la diferite evenimente internaționale.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente