Sfântul Sinod al BOR. Pe ordinea de zi se află alegerea de noi Episcopi vicari

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit astăzi în şedinţă de lucru la Reşedinţa Patriarhală. Lucrările au loc astăzi și mâine în Sala Sinodală şi sunt prezidate de Patriarhul Daniel.

În cadrul şedinței vor fi aleși Episcopi vicari pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Arhiepiscopia Aradului.

Totodată, vor fi analizate aspecte de ordin administrativ și pastoral-duhovnicești care privesc bunul mers al Bisericii noastre.

În deschidere, Patriarhul României a prezenta ordinea de zi care conţine foarte multe teme, ceea ce arată o activitate bogată a Bisericii noastre şi în acelaşi timp o responsabilitate crescândă pentru activităţile liturgice, pastorale, misionare ale Bisericii.

Mai departe, Părintele Patriarh a subliniat că printre punctele forte de pe agenda de lucru se află canonizarea Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu Zugravul, dar şi aprobarea mai multor slujbe ale unor sfinţi care au fost deja canonizaţi. Desigur, avem unele teme legate de învăţământul teologic, activitatea socială a Bisericii şi diaspora română, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Mai avem ceva foarte important şi anume, alegerea a doi Episcopi vicari. Unul pentru Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi altul pentru Arhiepiscopia Aradului, a adăugat Patriarhul Daniel.


Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune.

Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Photo by Robert Nicolae /  Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente