Sfântul Simeon Noul Teolog a fost pomenit în Parohia băcăuană Mănăstirea Caşin II care îl are ca ocrotitor

Sfântul Simeon Noul Teolog a fost pomenit marţi, în ziua sărbătoririi sale, la Parohia Mănăstirea Caşin II din Protopopiatul Oneşti care îl are ca ocrotitor.

Manifestările dedicate hramului s-au desfăşurat în cadrul unui program intitulat „Lumina lui Hristos luminează tuturor” şi au început în 11 martie, de la ora 17:00, cu slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia a fost citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

Marţi, în ziua propriu-zisă de hram, au fost oficiate Utrenia, Ceasurile 1, 3, 6, 9 şi Obedniţa, urmate de Acatistul Sfântului Simeon Noul Teolog.

Sfântul Simeon Noul Teolog este considerat cel mai mare mistic bizantin al Bisericii Ortodoxe care poate fi considerat întemeietorul isihasmului, atât în lumea bizantină, cât și în cea postbizantină.

În cadrul aceluiaşi program, „Lumina lui Hristos luminează tuturor”, tineri din cadrul ATOR și tineri din Corala parohială și de la Școala din Comuna Mănăstirea Cașin au recitat câteva imne din opera „Imnele iubirii dumnezeiești”, scrise de Sfântul Simeon.

Tot tinerii au adus în Biserică un drapel tricolor prin care şi-au manifestat patriotismul și au dat startul proiectului „Satul în Centenar” ce dorește promovarea valorilor naționale în satele și parohiile din zonă.

Totodată, după Canonul cel mare, în fiecare seară, vor fi citite fragmente din Catehezele Sfântului Simeon Noul Teolog.

Tot astăzi, la Secția de Pediatrie a Spitalului „Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești, un sobor de preoți condus de Părintele Protopop de Oneşti Ioan Bârgăoanu a oficiat o slujbă de sfințire la Secția Pediatrie care a fost dotată cu un nou filtru şi purificator de apă, donație făcută spitalului de către Protoieria Oneşti.

„Au fost înălțate rugăciuni de vindecare și sănătate pentru copiii internaţi, dar și pentru familiile acestora, precum şi rugăciuni de sănătate pentru personalul și conducerea spitalului”.

„Mulțumim conducerii spitalului pentru că ne-a oferit ocazia de a dărui echipamente care susțin și promovează viața, acest filtru fiind al treilea echipament donat de către Protoieria Oneşti”, ne-a declarat Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu.

Foto credit: Protoieria Oneşti

Comentarii Facebook


Știri recente