Sfântul şi Dreptul Lazăr, cinstit de românii din oraşul suedez Jönköping

În Sâmbăta Sfântului şi Dreptului Lazăr, 4 aprilie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul credincioşilor români din oraşul suedez Jönköping, după cum informează www.episcopiascandinavia.se

Cu acest prilej, a săvârşit în biserica românească din acest oraş Sfânta Liturghie cu pomenirea celor adormiţi şi Taina Sfântului Maslu, fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În sâmbăta Floriilor este cinstit Sfântul şi Dreptul Lazăr – cel înviat de Hristos, a patra zi, din morţi, de aceea ierarhul a adus de la Paraclisul Centrului episcopal din Stockholm, icoana relicvar a Sfântului şi Dreptului Lazăr. Preoţii şi credincioşii prezenţi s-au putut închina acestor sfinte odoare în urcuşul luminos „dinspre Betania spre Ierusalimul duhovnicesc”, după cum a precizat părintele episcop care i-a încurajat pe preotul paroh Ovidiu Teodor Băncilă şi pe enoriaşi în buna nevoinţă a zilelor Săptămânii Mari.

Toţi cei care au participat la slujbă au primit din partea Preasfinţitului Macarie mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

În Duminica Floriilor, 5 aprilie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie va sluji în biserica românească din oraşul Göteborg.

Comentarii Facebook


Știri recente