Sfântul Pantelimon, sărbătorit la Cluj-Napoca

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, mai multe biserici și capele din cadrul spitalelor îl au ca ocrotitor spiritual. La Policlinica fără plată „Sfântul Pantelimon” din Cluj-Napoca, s-au oficiat mai multe slujbe, între care a acatistului Sfântului Pantelimon și slujba de mulțumire, de către Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului, și Clujului, informează „Ziarul Lumina”.

La final, ierarhul s-a întâlnit cu medicii și cu voluntarii implicați în acest proiect misionar-social.

Policlinica fără plată „Sfântul Pantelimon” din cadrul Asociației filantropice medical-creștine Christiana, filiala Cluj-Napoca, aflată în cel de-al 14-lea an de activitate, este un proiect medico-social destinat persoanelor sărace, fără venituri. Potrivit coordonatorului policlinicii „Sfântul Pantelimon”, maica Mavra Epure, în cadrul acestui proiect se oferă consultații medicale și medicamente gratuite, consiliere socială, consiliere spirituală, cât și ajutor material celor defavorizați.

Sfântul Pantelimon a fost sărbătorit și la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. PS Vasile Someșanul a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul centrului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Au participat pacienții internați, cadrele medicale și angajații Centrului. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit preot, pe diaconul Bogdan Chiorean, pentru a sluji la Centrul „Sfântul Nectarie”. PS Vasile a hirotonit diacon pe subofițerul Ovidiu Halas, ce va fi preot militar onorific la Garnizoana militară din Prundu-Bârgăului. În cadrul cuvântului de învățătură, PS Vasile Someșanul i-a îndemnat pe cei prezenți să îi ajute pe semenii lor, în chipul cărora se află imaginea Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente