Sfântul Pantelimon cinstit la Severin

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește duminică, 27 iulie, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. La zi de îndoită sărbătoare, în mijlocul credincioșilor severineni se va afla Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din municipiu, înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș.

Răspunsurile liturgice vor fi date de cele două grupuri de muzică bizantină ale Catedralei, „Sf. Nicodim” și „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

„Credincioșii sunt așteptați în număr mare la slujba închinată slăvitului mucenic, putând să se folosească sufletește de povețele duhovnicești ale Arhipăstorului lor și de bucuria rugăciunii comune”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…