Sfântul Pantelimon cinstit la Severin

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește duminică, 27 iulie, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. La zi de îndoită sărbătoare, în mijlocul credincioșilor severineni se va afla Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din municipiu, înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș.

Răspunsurile liturgice vor fi date de cele două grupuri de muzică bizantină ale Catedralei, „Sf. Nicodim” și „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

„Credincioșii sunt așteptați în număr mare la slujba închinată slăvitului mucenic, putând să se folosească sufletește de povețele duhovnicești ale Arhipăstorului lor și de bucuria rugăciunii comune”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…