Sfântul Pantelimon cinstit la Constanța

Foarte mulți credincioși au venit duminica aceasta, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, pentru a se închina la moaștele Sfântului Pantelimon, adăpostite în lăcașul de cult, informează TRINITAS TV.

Oamenii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Dumnezeu a hărăzit ca din moaștele Sfântului Pantelimon să avem și noi parte aici din acest odor scump. Se cuvine pentru câteva momente ascultând viața, patimile, minunile și învățăturile Sfântului Pantelimon să fim și noi contemporani cu el”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Fragmentele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon se află la Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului însă din anul 1935. Prezența cinstitelor odoare aici a făcut ca ziua de 27 iulie să devină un al doilea hram al locașului de închinare.

Ca și în anii trecuți, în ajunul sărbătorii, arhiepiscopul, preoții și credincioșii au mers în procesiune cu moaștele sfântului la toate spitalele din Constanța.

Ierarhul a rostit rugăciuni pentru ajutor și mulțumire în fața fiecărui spital, binecuvântându-i pe bolnavi și pe medici.

Comentarii Facebook


Știri recente