Sfântul Pantelimon cinstit la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

În calendarele ortodoxe este pomenit astăzi, 27 iulie 2013, Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Sfântul Pantelimon a fost sărbătorit în mod deosebit și la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca. Cu prilejul pomenirii în Biserica Ortodoxa Română a acestui mare tămăduitor, PS Vasile Someșanul a oficiat în paraclisul centrului Sfânta Liturghie. Slujba a avut loc de la ora 9 și a fost săvârșită de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurat de un sobor de 6 preoți și 3 diaconi.

Au participat atât pacienții internați, cât și cadrele medicale și angajații Centrului. În cadrul slujbei ierarhul a hirotonit întru preot, pe diaconul Bogdan Chiorean, ce a fost numit de ÎPS Andrei pentru a sluji la Centrul „Sfântul Nectarie”, potrivit Radio Renașterea.

Tot astăzi PS Vasile a hirotonit întru diacon pe subofițerul Ovidiu Halas, ce va fi preot militar onorific la Garnizoana militară din Prundu-Bârgăului. În cadrul cuvântului de învățătură PS Vasile i-a îndemnat pe cei prezenți să își pună încrederea în bunul și milostivul Dumnezeu și să nu se îngrijoreze de nimic. Credincioșii au fost îndemnași în același timp să îi slujească pe semenii lor, în chipul cărora se află imaginea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. La finalul slujbei Ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți la slujbă, dar și pe noul preot misionar al Centrului „Sfântul Nectarie”.

PS Vasile i-a adresat părintelui Bogdan Chiorean un îndemn duhovnicesc și multe încurajări în misiunea pe care o va desfășura la acest centru.

Comentarii Facebook


Știri recente