Sfântul Nectarie, sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău. IPS Ciprian a oficiat slujba Privegherii și Sfânta Liturghie

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina a fost sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău. În seara zilei de miercuri, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba Privegherii. La miezul nopții, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie. Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul a oferit răspunsurile liturgice.

După slujba Vecerniei cu Litie, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a rostit un cuvânt despre viața Sfântului Nectarie, evidențiind darul facerii de minuni pe care acesta l-a primit de la Dumnezeu. Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să-i cinstească pe sfinți, indiferent de neamul din care provin.

 Chiar dacă sfântul nu a cunoscut limba română, în timpul viețuirii sale, el răspunde rugăciunilor noastre, pentru că sfinții depășesc granițele timpului și ale spațiului, din momentul în care au fost preaslăviți de Dumnezeu cu darul facerii de minuni. Să fim convinși că, atunci când îi chemăm în rugăciune cu credință sinceră și puternică, sfinții ne aud rugăciunea și intervin în viața noastră, a spus chiriarhul locului.

În anul 2016, Mitropolia de Edessa, Pella și Almopia din Grecia a dăruit noii catedrale din Buzău un fragment din moaștele Sfântului Nectarie, care a devenit și ocrotitor al lăcașului de cult, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Sute de credincioși s-au închinat sfintele sale moaște, precum și la un fragment din moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. Acestea au fost așezate spre cinstire în baldachinul din pronaosul Catedralei Arhiepiscopale.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente