Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

Mănăstirea Radu Vodă din București și-a sărbătorit miercuri, 9 noiembrie 2016, unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu această ocazie, mii de pelerini au fost prezenți pentru a se ruga și a se închina la fragmentul din moaștele sale așezat spre închinare într-un baldachin de lângă biserica așezământului monahal, informează Radio Trinitas.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat că Sfântul Nectarie este un exemplu de duhovnic și păstor.

 În calitate de duhovnic și de păstor el s-a îngrijit de toate sufletele care au venit la el. Aceștia pun înaintea lui bucuriile, necazurile, îndoielile, tristețile. Pe toate acestea Sfântul Nectarie le-a păstorit cu o dragostea nemaipomenită. Sfântul a scris un număr mare de lucrări de teologie, de morală creștină, de spiritualitate răsăriteană care au fost adevărate instrumente pentru elevii seminariști de la Seminarul Rizarion din Atena pe care l-a condus o perioadă de timp. Scrierile sale au fost de asemenea sprijin duhovnicesc și pentru pentru monahiile de la Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina, dar și pentru mulțimea mare de credincioși din toată lumea ortodoxă, a spus Preasfinția Sa.

De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Ierarh Nectarie îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.

Sfântul Nectarie este cunoscut în toată lumea ortodoxă și dincolo de ea. Sunt mii de mărturii ale oamenilor care s-au vindecat  prin mijlocirea Sfântului Nectarie. În toate țările ortodoxe aproape an de an apare o carte care prezintă noile minuni pe care Sfântul Nectarie binevoiește să le facă asupra celor care îi cer ajutorul. Sunt  printre noi multe persoane care au cunoscut puterea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nectarie, a evidențiat ierarhul.

 La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Galerie foto:

Comentarii Facebook


Știri recente