Sfântul Nectarie a fost un ierarh înțelept, luminat și plin de smerenie- Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul

„Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina, rugător către Dumnezeu cu rugăciunea neîncetată, a fost un ierarh înțelept, luminat și plin de smerenie”, a spus sâmbătă Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, la hramul Mănăstirii bucureștene Radu-Vodă.

Episcopul vicar patriarhal a evidențiat în cadrul omiliei rostite virtuțile sfântului tămăduitor ale cărui fragmente din sfintele moaște se află în patrimoniul așezământului monahal.

„Sfântul Nectarie este o adevărată pildă de viață creștină, un ierarh îmbogățit în darurile Duhului Sfânt, nu numai prin faptul că avea plinătatea harului, ci și prin faptul că prin rugăciunea neîncetată pe care o practica, avea înlăuntrul său lumina cea dumnezeiască, cu care îi lumina pe cei care veneau la dânsul”, a spus Preasfinția Sa.

Sfântul, a menționat ierarhul, îi ajuta pe cei aflați în necazuri care veneau la el și îi îmbărbăta adesea să înfrunte greutățile vieții.

„Sfântul Nectarie nu este numai vindecător de boli, dar este și protectorul celor care sunt învinuiți pe nedrept și care sunt persecutați, el însuși toată viața fiind persecutat pe nedrept. El i-a iubit pe cei care i-au făcut rău și l-au calomniat”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe

Preasfinția Sa a subliniat totodată și învățătura pe care ne-a lăsat-o Sfântul Nectarie ca moștenire duhovnicească: „Dacă vrei să fii iubit de Dumnezeu, iubește pe aproapele tău”.

Fiind de o „smerenie extraordinară și având multă răbdare”, Sfântul l-a biruit astfel pe diavol.

La final Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, stareții și viețuitorii așezământului monahal trecuți la cele veșnice.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic „Potirul” al Mănăstirii Radu-Vodă.

Foto credit: Ziarul Lumina/ Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente