Sfântul Mucenic Oprea a fost cinstit în localitatea natală. Parastas pentru soția sa, Stana

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a slujit duminică în biserica din localitatea natală a Sf. Mc. Oprea Miclăuș – Săliște, județul Sibiu.

Biserica are hramurile Înălțarea Domnului și Sf. Mc. Oprea. La sărbătoarea parohiei a fost adusă racla în care se păstrează capul Sf. Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, informează Mitropolia Ardealului pe site-ul oficial.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Laurențiu și soborul slujitor au mers în procesiune în jurul lăcașului de cult. Ierarhul a sfințit icoana Înălțării Domnului realizată în mozaic pe turnul de la intrarea în biserică.

În continuare, Părintele Mitropolit a oficiat o slujbă de pomenire pentru Stana, soția Sfântului Oprea Miclăuș.

Despre ea, Mitropolitul Ardealului a amintit faptul că și-a așteptat soțul timp de 32 ani. Sf. Oprea plecase la Viena pentru a cere drepturi de la curtea imperială pentru românii din Ardeal, însă și-a găsit sfârșitul în cumplita temniță de la Kufstein.

Înaltpreasfinția Sa a spus că trebuie să fim „demni și bucuroși că slujim în biserica lor, că suntem urmașii lor” și să-i considerăm „nu doar apropiați ai noștri ci și cei care se roagă pentru noi continuu”.

Părintele Mitropolit a oferit la final acte de cinstire celor care au sprijinit realizarea icoanei hramului de la intrarea în biserică.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente