Sfântul Mucenic Haralambie, cinstit la Târgu Neamț

Comunitatea ortodoxă din Târgu Neamț l-a cinstit pe Sfântul Mucenic Haralambie începând încă din ajunul sărbătorii, 09 februarie 2016, când a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia la Parohia Sfântul Haralambie. Soborul a fost format din 15 preoți, fiind condus de părintele Ioan Dogaru, Protoiereu al Protopopiatului Târgu Neamț, informează site-ul doxologia.ro.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Angelii” al Parohiei „Sfântul Haralambie” din oraș, dirijat de Ana Dragu, dar și de câțiva elevi seminariști. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. prof. Teoctist Caia care a scos în evidență importanța cinstirii Sfântului Haralambie de către cei bolnavi trupește, cât și sufletește, dar și minunea vindecării de ciumă a localnicilor de la poalele Cetății Neamț. Slujba Vecerniei a fost urmată de un eveniment cultural în cadrul căruia a fost prezentat volumul „Fiul Agapiei” de către scriitorul teolog Gheorghe Simion, autorul cărţii. Au mai vorbit și alte personalități politice și culturale, dar și epitropul bisericii, Traian Humulescu care a prezentat rezultatul activităților bogate din ultimii ani.

În ziua hramului a fost oficiată Sfânt Liturghie, urmată apoi de Slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii. Parohia „Sfântul Haralambie” din orașul Târgu Neamț desfășoară o bogată activitate cultural-misionară sub coordonarea pr. prof. Teoctist Caia și a pr. Filip Marian, misionar-protopopesc.

Comentarii Facebook


Știri recente