Sfântul Mucenic Fanurie sărbătorit la Mănăstirea Stavropoleos

Sfântul Mucenic Fanurie a fost cinstit, astăzi, 27 august 2013, la Mănăstirea Stavropoleos din Capitală. Deși mănăstirea nu îl are ca ocrotitor, totuși i-a dedicat o cinstire specială.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Stavrofora Mihaela Luchian, stareța Mănăstirii Stavropoleos: „Este un obicei al locului de a-l cinsti pe Sfântul Mucenic Fanurie și oamenii care îl iubesc vin și sunt alături de noi în ziua de 27 august. A fost săvârșită slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, după care, împreună cu credincioșii care au participat la slujbe, am mers în curte unde am gustat colivă și ne-am bucurat”.

Un alt locaș de cult care astăzi și-a sărbătorit hramul este Mănăstirea „Sfântul Fanurie” – Siliștea Gumești din județul Teleorman.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…