Sfântul Mucenic Antim al Nicomidiei a fost cinstit la Galați

Biserica din cartierele gălățene Micro 13 B și Micro 38 a îmbrăcat sâmbătă, 3 septembrie 2016, haina de sărbătoare la cinstirea principalului ocrotitor spiritual, Sfântul Sfinţit Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei.

Sărbătoarea a început în ajun cu Slujba  Privegherii şi a continuat a doua zi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi din municipiul Galaţi, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media.

Numeroși credincioși din parohie au participat la Sfânta Liturghie, iar familiile tinere, la momentul liturgic cuvenit, au adus copiii pentru a fi împărtășiți cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba parastasului pentru vrednicii de pomenire Arhiepiscop Antim Nica al Dunării de Jos (1975-1994) şi Patriarhul Teoctist (1986-2007) pentru toţi ctitorii şi donatorii sfântului locaş, adormiţi întru Domnul, dar şi românii decedați în cutremurul din Italia.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă frăţească, toţi credincioşii prezenţi primind pachete cu hrană şi daruri de suflet.

De remarcat este şi faptul că această parohie este singura din ţară care îl are ocrotitor pe Sf. Mc. Antim, martir la anul 303, în timpul domniei împăratului roman Maximilian.

Comentarii Facebook


Știri recente