Sfântul Mare Mucenic Gherghe sărbătorit la Tecuci

În fiecare an, la 23 aprilie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, municipiul Tecuci îmbracă haina de sărbătoare pentru a-și cinsti ocrotitorul.

Și anul acesta, slujitorii sfintelor altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulțimea rugătoare a credincioșilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Iachint de Vicina” din municipiu, după cum ne-a precizat Gabriel Molocea.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de o parte a Corului „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în simfonie cu alți copii și tineri, participanți la marea sărbătoare, îmbrăcați în haine populare, beneficiari ai proiectelor naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!”.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiați elevii participanți la faza județeană a Olimpiadei de Religie, care s-au clasat pe locurile fruntașe în această competiție.

De la Sfântul Altar, bucuria pascală a fost prelungită în tradiționala agapă creștină, membrii organismelor parohiale oferind credincioșilor prezenți ouă roșii și alimente tradiționale în cadrul natural al parcului din jurului Catedralei tecucene.

Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci și-a ales în urmă cu 19 ani ocrotitorul, eveniment așteptat cu mare bucurie și emoție de către toți credincioșii orașului.

Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă și rugător pentru toți locuitorii orașului și a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea același hram.

Comentarii Facebook


Știri recente