Sfântul Iosif Isihastul va fi pictat în Catedrala Naţională, a anunţat Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a anunţat în Duminica Ortodoxiei că Sfântul Iosif Isihastul va fi pictat în Catedrala Naţională din Capitală.

Pictura va fi realizată la solicitarea Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos.

„Mai nou, am primit şi solicitarea de la Mănăstirea Vatoped ca să pictăm în Catedrala Naţională chipul Sfântului Iosif Isihastul, care într-adevăr a fost un om sfânt”.

„Noi i-am spus părintelui stareţ Efrem Vatopedinul că mai întâi trebuie să-l trecem în calendarul nostru pe acest sfânt aghiorit şi apoi să-l pictăm în catedrală”.

„În general, pictăm doar sfinţii care sunt recunoscuţi de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Într-adevăr, o să-l introducem în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Recent, stareţul Efrem Vatopedinul ne-a şi trimis icoana Sfântului Iosif Isihastul care va fi pictată în Catedrala Naţională”, a afirmat duminică Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Iosif Isihastul

Cuviosul Iosif Isihastul s-a născut în anul 1898 în Insula Paros (Arhipelagul Ciclade) din Grecia, fiind botezat cu numele de Francisc. Orfan de tată încă de mic, tânărul Francisc a plecat la vârsta adolescenţei să lucreze în portul Pireu, iar apoi s-a înrolat în armată.

După împlinirea stagiul militar, a întâlnit în Atena pe un monah aghiorit de la o chilie din Karyes, pe care l-a rugat să îl ia cu sine atunci când se va întoarce în Sfântul Munte Athos. A împărţit toată averea sa săracilor şi celor din casa lui şi a luat hotărârea definitivă de a pleca în Sfântul Munte.

A trecut la cele veşnice în 1959.

Vezi şi: Patriarhul Daniel, apel la pictarea Catedralei Naţionale: Ortodoxia nu este numai adevărata credinţă, ci şi adevărata frumuseţe

Foto credit: asceticexperience.com

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente