Sfântul Ioan Maximovici, prăznuit la spitalul din Jebel

Miercuri, 2 iulie, la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, județul Timiș, a avut loc sărbătorirea hramului Capelei „Sfântul Ioan Maximovici”, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de pr. Ioan Vasile Cheregi, slujitor la spitalul din Jebel, împreună cu pr. Radu Pamfil, slujitor la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia, jud. Timiș, și pr. Damaschin Tătaru din Reșița. La slujbă au participat bolnavii internați, cadre medicale și managerul Spitalului „Bianca Gavriliță”. În cuvântul de învățătură, pr. Radu Pamfil a evidențiat viața și minunile Sfântului Ioan Maximovici, cel care este considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni ca fiind cel mai mare sfânt al secolului XX. Cu prilejul praznicului, credincioși din Parohia Jebel și oameni de bine din Timișoara au pregătit daruri pentru cei bolnavi.

La finalul slujbei, pr. Ioan Vasile Cheregi, slujitor la spitalul din Jebel, a adus mulțumiri directorului instituției, Sofia Murariu, credincioșilor prezenți și tuturor celor implicați în buna desfășurare a praznicului. Răspunsurile la slujbă au fost date de un grup de tinerii din cadrul Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români din Timișoara, îmbrăcați în port popular. De asemenea, toți cei prezenți s-au închinat la icoana Maicii Domnului, adusă de la Târgu Neamț și donată spitalului pentru mângâierea bolnavilor.

Comentarii Facebook


Știri recente