Sfântul Ioan Maximovici – „pelerin” la mănăstirea românească din Mono, Canada

Un fragment din moaştele Sfântului Ioan Maximovici a fost aşezat spre închinare credincioşilor la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Efrem cel Nou – Mono Mills în perioada 2-8 iulie.

Împreună cu moaştele Sfântului Ioan au fost aduse şi fragmente din cele ale sfinţilor Nectarie, Nicolae, Epictet și Astion.

În perioada menţionată a fost oficiată  Sfânta Liturghie în fiecare zi, una dintre slujbe fiind prezidată de Preasfinţitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.

Aşezământul monahal este situat în Mono Mills, aproape de Toronto. În viitorul apropiat se are în vedere construirea unui ansamblu monahal, chilii şi trapeză pentru obşte, un altar și un pavilion de varã.

Citeşte şi: PS Paisie Lugojanul a slujit în San Francisco la 25 ani de la canonizarea Sf. Ioan Maximovici

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…