Sfântul Ioan Iacob sărbătorit la Mănăstirea de la Piatra Craiului

Cu prilejul pomenirii sfântului Ioan Iacob de la Neamț, așezământul monahal de la Piatra Craiului, Protopopiatul Huedin și-a serbat hramul, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, informează Radio Renaşterea.

Programul dedicat hramului a început din ajun, cu primirea icoanei sfântului Efrem cel Nou și a continuat de la ora 18:00 cu slujba Privegherii, oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului.

În ziua sărbătorii, 5 august 2017, ierarhul a sfințit crucile care vor fi așezate pe turlele bisericii mănăstirii, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie.

În omilia sa, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre dumnezeiescul dor care l-a animat pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul să meargă spre Împărăţia Cerurilor.

La finalul programului liturgic a fost inaugurat muzeul mănăstirii, care cuprinde în prezent o colecție de covoare maramureșene donate de doamna Maria Pop, a precizat starețul mănăstirii de la Piatra Craiului, protos. Antonie Flore.


Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului. Așezământul monahal de calugari a fost înființat în anul 1995.

Comentarii Facebook


Știri recente