Sfântul Ioan Iacob sărbătorit la Mănăstirea Chiajna

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 05 august 2016, pe unul dintre cei mai noi sfinţi români ai Bisericii Ortodoxe, pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

În această zi, Mănăstirea Chiajna din cartierul bucureștean Giulești și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în prezența a zeci de credincioși.

Sfântul Cuvios Ioan Iacob este ocrotitorul celor aflați în diasporă pentru că și el a cunoscut amarul pribegiei, al încercărilor și al șederii departe de casa părintească, de satul natal și de țara lui, a arătat Preasfinția Sa în cadrul cuvântului de învățătură rostit.

Românii care pleacă în străinătate căutând un trai mai bun și dorind să se împlinească în viața lor trebuie să privească la felul cum a trăit Sfântul Ioan Iacob, să iubească și ei rugăciunea și întotdeauna, mai ales atunci când te afli departe de țară, trebuie să te apropii de Dumnezeu. Creștinii din diaspora trebuie să schimbe dorul de țară, de locurile natale, cu dorul după Dumnezeu, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Comentarii Facebook


Știri recente