Sfântul Ioan Iacob de la Neamț cinstit de tineri şi copii, în Capitală

Biserica „Sfântul Nicolae – Tabacu” din Sectorul 1 al Capitalei și-a serbat astăzi, 05 august 2016, cel de-al doilea hram, închinat Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. Sărbătoarea a început de ieri, odată cu slujba Vecerniei, unită cu Litia şi Acatistul Cuviosului Ioan.

În ziua hramului, la sărbătoarea parohiei au participat numeroși credincioşi, enoriaşi ai parohiei, dar şi din alte părţi ale oraşului şi din localităţile învecinate. Soborul de preoţi şi diaconi a săvârşit, împreună cu credincioşii, înainte de Vecernie, o procesiune cu icoana hramului.

Înaintea procesiunii au mers copii îmbrăcaţi în haine naţionale, care au purtat icoane cu chipul Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. Aceeaşi copii, la sfârşitul slujbei, au cântat, alături de tinerii parohiei, cântări liturgice inspirate din poeziile Sfântului pomenit astăzi.

În cuvântul rostit la finalul slujbei de seară, părintele paroh Ioan Vlad Vlaicu a subliniat importanţa prăznuirii sfinţilor români care au bineplăcut lui Dumnezeu în toate vremurile, dintre care Cuviosul Ioan Iacob este cinstit în mod deosebit, şi nu doar la noi în ţară. Participanţii la slujbă au primit la final câte un pacheţel cu dulciuri, în amintirea sărbătorii.

Comentarii Facebook


Știri recente