Sfântul Ioan Gură de Aur cinstit la paraclisul Catedralei Naționale. PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat Sfânta Liturghie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent duminică, 13 noiembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, cu ocazia hramului paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Din sobor au făcut parte părintele Arhimandrit Clement Haralam, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale, preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic Anastasis.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a explicat credincioșilor înțelesurile duhovnicești desprinse din pilda samarineanului milostiv. De asemenea, Patriarhul României a evidențiat exemplu de viață creștină al Sfântului Ioan Gură de Aur.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Diploma Sfântul Ierarh Antim Ivireanul cu medalie, persoanelor care au ajutat paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Totodată, pentru activitatea pastorală, social-filantropică, precum și de susținere a colectei naționale pentru Catedrala Națională, desfășurată la Paraclis, Preafericirea Sa a oferit părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru Ordinul Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

Comentarii Facebook


Știri recente