Sfântul Ioan Casian, cinstit la Marsilia

Cu ocazia pomenirii Sfântului Ioan Casian, credincioșii ortodocși din Marsilia au participat ieri, 28 februarie, la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sfântul Victor”, unde sunt adăpostite moaștele Sfântului Ioan Casian, trăitor în secolele IV-V, informează „Ziarul Lumina”. Capul și mâna dreaptă ale sfântului sunt expuse în biserică spre închinare. Acest sfânt este cinstit în chip deosebit de credincioșii de pe întreg teritoriul Franței, care participă în fiecare an, cu prilejul pomenirii Sfântului Ioan Casian, la sfintele slujbe săvârșite la Biserica ‘Sfântul Victor’.

Anual, în luna mai, Parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Marsilia organizează un pelerinaj de două zile la moaștele Sfântului Ioan Casian și pentru credincioșii din România. În 2011, tradiționalul pelerinaj va avea loc în perioada 14-15 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…