Sfântul Ioan Botezătorul este unul dintre cei mai virtuoși oameni, spune PS Veniamin

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat marţi Vecernia în cinstea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul la Biserica „Sfântul Ioan – Domnesc” din Piatra Neamţ.

Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul oraşului aflat la poalele Pietricicăi, informează Doxologia.

Ierarhul a vorbit în predica sa despre virtuţile sfântului protector, accentuând în mod deosebit cuvintele Mântuitorului Hristos: „Adevărat zic vouă: Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul; totuşi cel mai mic în împărăţia cerurilor este mai mare decât el” (Matei 11:11).

Conform Preasfinţiei Sale, Sfântul Ioan este unul dintre cei mai virtuoși oameni care, cunoscându-l pe Dumnezeu, s-a făcut vas ales al Duhului Sfânt.

„Să privim spre el cu multă smerenie, să privim spre el cu multă credință și să îl chemăm în rugăciunile noastre pentru că Sfântul Ioan este mijlocitorul nostru înaintea tronului Preasfintei Treimi”.

„El este ocrotitorul orașului dumneavoastră (Piatra Neamț n.r.) și acolo, în Slava Cerească, el vă ocrotește și cere de la Dumnezeu har, pace, bucurie și mult ajutor pentru ca viața să ne fie frumoasă”, a spus Preasfințitul Părinte Veniamin.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente