Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Suceava

La sărbătoarea Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, la 7 ianuarie 2014, credincioșii din Parohia Laura, orașul Vicovul de Sus, Suceava, au avut bucuria de a-l întâmpina cu flori, pâine și sare -dupa tradiția locului- pe IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Radautilor. Arhiereul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica devenită neîncăpătoare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi veniți din parohiile vecine și de la Mănăstirea Putna.

Majoritatea locuitorilor au venit la biserică îmbrăcați în frumoasele costume naționale, ascultând în liniște desăvârșită slujba iar un cor de tineri teologi din orașul amintit au dat răspunsurile la strană.

„Parohia Laura de astăzi este sinonimă cu vechiul cătun Laura de altădată unde se afla una din cele mai însemnate mănăstiri ale Evului Mediu din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Numele sau vine de la episcopul Leontie al Radautilor care, părăsind după o vreme scaunul vlădicesc, îmbraca marea schima monahală sub acest nume”, după cum ne-a transmis Doina Ciobanu, corespondent TRINITAS TV.

Biserica din Laura îl are ca ocrotitor pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe. În prezent , întregul edificiu este supus unor ample lucrări de restaurare, pornind de la acoperiș și până la lambrisarea exteriorului în dulapi de lemn, inițiate din dorința de a mări durabilitatea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…