Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Schitul Ardeu. PS Gurie prezent la hram

În ziua de sărbătoare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Schitul Ardeu și-a cinstit ocrotitorul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

După citirea Sfintei Evanghelii, PS Gurie a explicat credincioșilor importanța misiunii pe care Sfântul Ioan Botezătorul a desfășurat-o înaintea venirii Mântuitorului Iisus Hristos, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul (Sânzienele sau Drăgaica). Aducerea moaştelor Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava . Sf. Ier. Niceta de Remesiana (Dezlegare la pește) – Basilica.ro

Pe 24 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Fiul Elisabetei și al preotului Zaharia este cunoscut ca „Înaintemergătorul Domnului”, pentru că a vestit venirea Mântuitorului. Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul proroc al Vechiului Testament și, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament.Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia.

Comentarii Facebook


Știri recente