Sfântul Ilie este un model de apărător și mărturisitor al dreptei credințe, spune PS Lucian

În ziua de pomenire a Sfântului Ilie Tesviteanul, Episcopul Lucian a explicat la Catedrala Episcopală din Caransebeș ce putem învăța din misiunea desfășurată pe acest pământ de proroc.

„Sfântul Ilie rămâne și pentru noi creștinii acestor vremuri un model de apărător și mărturisitor al dreptei credințe”.

„Sfântul Ilie ne învață să apărăm credința cea adevărată și s-o mărturisim, ne învață să ne rugăm profund și intens la biserică și acasă și să avem mai multă râvnă și evlavie față de cele sfinte și față de o viață autentică dusă în Hristos”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul Caransebeşului l-a rugat pe Sfântul Proroc Ilie, în finalul omiliei sale, „să ocrotească pe mai departe Eparhia Caransebeșului, toată Mitropolia Banatului și pe toți cei care se închină adevăratului Dumnezeu, Cel Unul în ființă, întreit în persoane, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt”.

Prima dorinţă de a ridica la Caransebeş o catedrală episcopală a aparţinut Patriarhului Miron Cristea. Piatra de temelie a fost aşezată în data de 27 octombrie 1996.

Lăcaşul de cult a fost sfinţit în 12 septembrie 2010 de Patriarhul Daniel, împreună cu mai mulţi membri ai Sfântului Sinod.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente