Sfântul Ilie cinstit la Constanța

Sărbătoarea închinată Sfântul Ilie a fost marcată și la Constanța. Foarte mulți credincioși au veni să participe la Liturghia oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în biserica ocrotită de Sfântul Prooroc.Despre Sfântul Ilie, Arhiepiscopul Tomisului a spus că părinții Bisericii îl numesc și Înaintemergătorul Domnului Hristos.

„Cu adevărat Sfântul Ilie este prorocul cel mai râvnitor, cel mai plin de credință, încât Sfântul proroc Ilie este ales de Dumnezeu și este luat la cer cu tot cu trup ca să vină să vestească a doua venire a Domnului Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sfânta Scriptură și Tradiția Bisericii ne spun că Sfântul Ilie va reveni pe pământ, la sfârșitul veacurilor, ca Înaintemergător al celei de-a doua veniri a lui Hristos. În țara noastră, Sfântul Ilie este și ocrotitorul aviației și al forțelor aeriene.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…