Sfântul Ierarh Vasile cel Mare sărbătorit la Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit miercuri, 1 ianuarie 2014, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Deva IV, după cum informează site-ul episcopiadevei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a vorbit credincioșilor prezenți despre dragostea pe care Dumnezeu o are pentru creația Sa și despre misiunea creștinului de-a ajunge să se asemene cu Creatorul său și de-a dobândi starea de fericire deplină, alături de mântuirea sufletului.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a urat tuturor credincioșilor prezenți un an nou fericit plin de bucurie și iubire frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…