Sfântul Ierarh Petru Movilă cinstit la Stockholm

Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 22 decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din cartierul Bredäng din Stockholm, fiind înconjurat de preoții Gheorghe Borca, Ioan Ruja, Florin Balan și diaconul Sorin Sîplăcan. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul coral „Theotokos”. După Liturghie, s-a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie a vorbit celor prezenți despre dreapta viață și mărturisire a Sfântului Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, fiu al familiei domnitoare moldave, a Movileștilor. Totodată, ierarhul s-a referit la faptul că astăzi, 22 decembrie, are loc solstițiul de iarnă, ziua anului cu lumina cea mai scurtă în emisfera nordică. Preasfințitul a arătat că Biserica a găsit de cuviință să așeze sărbătoarea Nașterii lui Hristos, după solstițiul de iarnă, când zilele încep să crească, iar nopțile să se micșoreze, creșterea zilei indicând biruința lui Hristos asupra întunericului și răului.

După-amiază, în cadul parohiei, Grupul coral „Theotokos”, format din tineri de la strana bisericii din Bredäng și tineri din România, au susținut un concert de colinde, potrivit episcopiascandinavia.se

Comentarii Facebook


Știri recente