Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin a fost sărbătorit în localitatea natală (FOTO)

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a slujit joi la Gledin, localitatea natală a Sfântului Pahomie, cinstit în data de 14 aprilie.

În cadrul Liturghie a avut loc o hirotonie în diacon. Sărbătoarea a continuat după slujbă cu un moment artistic susținut de elevi și profesori de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” și de la Școala de Arte din Bistrița.

Parohia satului Gledin, condusă de preotul Ioan Titieni, desfășoară mai multe activități în plan cultural și filantropic. Comunitatea parohiei organizează Concursul regional de creație literară și interpretare „Sfântul Pahomie de la Gledin”, ajuns la a VIII-a ediție, și deține un centru rezidențial pentru persoane vârstnice, sfințit în 2019.

Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, fost Episcop al Romanului, s-a născut în satul Gledin, din județul Bistrița-Năsăud, în anul 1674. A intrat de tânăr ca frate la Mănăstirea Neamț, apoi l-a cunoscut, la Lavra Pecerska, pe Sfântul Dimitrie al Rostovului, căruia i-a devenit ucenic. A fost canonizat în data de 14 aprilie 2007, la propunerea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente