Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, sărbătorit în biserica parohiei Găujani

Astăzi, 11 august, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a VII-a după Rusalii. În biserica Parohiei Găujani din Protopopiatul Giurgiu a fost prilej de mare bucurie duhovnicească deoarece Întâistătătorul eparhiei Giurgiului a poposit în biserica parohială din localitatea Găujani, cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea ocrotitor, Sfântul Ierarh Nifon Patriarhul Constantinopolului, pomenit de Biserica Orodoxă în fiecare an la 11 august.

Credincioșii prezenți la eveniment s-au putut închina și la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată vindecare a doi orbi și a unui mut din Capernaum. Totodată, Chiriarhul a vorbit și despre viața pilduitoare și activitatea deosebită desfășurată la începutul veacului al XVI-lea de către Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, cel care a reorganizat și cârmuit pentru puțină vreme Biserica din Țara Românească și care, pentru viața sa aleasă, după moarte, a fost trecut în rândul sfinților.

La final, credincioșii prezenți au primit din partea ierarhului lor iconițe cu chipul Sfântului Nifon și revista eparhială.

Ridicată în anul 1856, biserica din localitatea Găujani reprezintă unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Județului Giurgiu, fiind singurul locaș de cult din eparhia Giurgiului care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

Comentarii Facebook


Știri recente