Sfântul Ierarh Nicolae sărbătorit la Catedrala din Târgovişte

Înaltpreasfinţitul Părinte MitropolitNifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 06 decembrie 2015, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgovişte, în prezenţa unui mare număr de credincioşi din istorica Cetate de Scaun a Târgoviştei, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Cu această ocazie, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Niculeşti, Protoieria Titu, pe tânărul Ionuţ Lucian Bordei, absolvent de master al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a UniversităţiiValahiadin Târgovişte.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa, a vorbit despre personalitatea Sfântului Ierarh Nicolae, model de de Ierarh şi exemplu filantropic binecunocut al Bisericii creştine din primele secole, accentuând necesitatea intensificării, astăzi, a mărturiei creştine prin intermediul misiunii social-filantropice şi caritative. De aceea, Înaltul Ierarh a şi evocat implicarea masivă, dar puţin cunoscută, a Bisericii strămoşeşti în slujirea filantropică, în contemporaneitate.

Comentarii Facebook


Știri recente