Sfântul Ierarh Martir Teodosie de la Brazi sărbătorit în Suedia

Duminică 22 septembrie 2013, românii din orașul suedez Göteborg au adus cinstire Sfântului Ierarh Martir Teodosie de la Brazi, sărbătorit astăzi în calendarul creștin ortodox. Sfântul Teodosie ocrotește biserica românească din acest oraș dimpreună cu alți doi sfinți mitropoliți ai Moldovei, Varlaam și Dosoftei. Taina Liturghiei a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preotul paroh Culai Enache și de diaconul Sorin Sîplăcan.

Cu acest prilej, Preasfințitul Episcop Macarie a sfințit noua icoană, de dimensiuni mari, a celor trei sfinți ierarhi români ocrotitori ai bisericii din Göteborg: Dosoftei, Varlaam și Teodosie de la Brazi. Preasfinția Sa a arătat în cuvântul de învățătură că acești ierarhi români au trăit în secolul al XVII-lea, fiind chiar contemporani, și au dat o bună mărturie în slujirea Bisericii și a neamului, mărturie la care sunt chemați toți dreptmăritorii creștini și mai ales românii din străinătate care simt atât de pregnant ajutorul sfinților înaintași în păstrarea și cultivarea credinței și identității.

La finalul slujbei, ierarhul slujitor a oferit tuturor celor prezenți în biserică, Acatistul Sfinților Români și mai multe cărți de folos duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente