Sfântul Ierarh Luca al Crimeei sărbătorit în capela Spitalului orășenesc Bolintin – Deal

La 11 iunie 2014 Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Simferopolului, ocazie cu care Capela Spitalului Orășenesc Bolintin – Deal și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de părintele Beldiman Nicușor, Protopop de Bolintin, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți la eveniment au avut posibilitatea să se închine la fragmente din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii, oferite în dar de către Chiriarhul Eparhiei capelei spitalului, în ziua de 9 noiembrie 2012, cu prilejul sfințirii sfântului locaș.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, potrivit episcopiagiurgiului.ro, părintele protopop a vorbit despre viața pilduitoare a Arhiepiscopului Crimeei și Simferopolului.

Acest mare mărturisitor, ierarh și doctor fără de arginți, urmaș al unei vechi familii princiare, artist înzestrat, chirurg genial, profesor universitar, pătimitor pentru credință, unul dintre cei mai mari predicatori ai secolului XX, este model atât pentru medicii din ziua de astăzi, cât și pentru slujitorii sfântului altar.

La finalul, Sfintei Liturghii, părintele Protopop Beldiman Nicușor a oferit părintelui capelan Neacșu Lucian o icoană a Maicii Domnului și lucrarea părintelui Prof. Univ. Dr. Nicolae Necula, Tradiție și înnoire în slujirea liturgică. De asemenea, dlui Dr. Lucian Horhotă, directorul Orășenesc Bolintin – Deal, i-a oferit o icoană a Mântuitorului Hristos.

Credincioșii prezenți la eveniment au primit iconițe cu chipul Sfântului Ierarh Luca al Crimeei și Simferopolului.

Comentarii Facebook


Știri recente