Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir cinstit la Caransebeş

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (26 octombrie 2015) biserica din cartierul Cazărmii al Municipiului Caransebeș și-a cinstit ocrotitorul. Cu acest prilej, în mijlocul credincioşilor acestei parohii a fost prezent Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, informează site-ul oficial al Episcopiei. La această mare sărbătoare Preasfinţia Sa, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohială.

„Această biserică este una în jurul căreia s-au adunat foarte mulți credincioși, care au dorit să se implice pentru ca acest locaș de cult într-un timp foarte scurt să fie ridicat. Anul trecut am intrat pentru prima dată să slujim și iată din zi în zi sporește nu numai din punct de vedere al construcției, ci și din punct de vedere spiritual, gândindu-ne la biserica vie din sufletul credincioșilor, care gravitează în jurul acestei parohii. Felicităm pe preoții care slujesc aici, dimpreună cu toți credincioșii, ctitorii și binefăcătorii, pentru că este o biserică importantă și necesară, în acest cartier unde nu a existat niciodată un locaș de închinare”, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele slujitor Dimitrie Negrei a fost hirotesit iconom-stavrofor, pentru slujirea cu devotament, a credincioșilor acestei parohii, timp de 31 de ani.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul parohial Ioan Teodorovici și Corul Catedralei istorice din Caransebeș Gheorghe Dobreanu, reunite sub bagheta doamnei profesoare Maria Ponețchi.

Comentarii Facebook


Știri recente