Sfântul Daniil Sihastrul prăznuit la Jönköping, Suedia

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a fost prezent sâmbătă, 18 decembrie, în filia Hillerstorp a Parohiei Ortodoxe Române ‘Acoperământul Maicii Domnului’ și ‘Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț’ din orașul Jönköping, Suedia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, informează „Ziarul Lumina”.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul, ca model de rugăciune și postire. La slujbă au participat numeroși credincioși români, însă și reprezentanți ai comunității lutherane din localitate. Preasfințitul Episcop Macarie le-a mulțumit pentru sprijinul acordat parohiei ortodoxe române, în mod deosebit pentru biserica oferită în care românii își pot desfășura lucrarea pastorală și misionară.

După Liturghie, Grupul Coral ‘Credo’ al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a susținut un concert de colinde, iar copiii din comunitate au primit daruri din partea ierarhului. De la ora 17:00, Preasfințitul Macarie, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica centrală a parohiei ortodoxe române din orașul Jönköping.

Ieri, 19 decembrie, Episcopul Europei de Nord a slujit Sfânta Liturghie în parohia ortodoxă română din orașul Göteborg. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Coral ‘Credo’, care după slujbă a susținut concertul de colinde ‘Betleemul a deschis Edenul’.

Comentarii Facebook


Știri recente