Sfântul Constantin Brâncoveanu, în atenția Congresului Internațional de Studii Sud-Est Europene de la București

În cadrul sesiunii de miercuri a celui de-al XII-lea Congres Internațional de Studii Sud-Est Europene, va fi prezentată lucrarea „Constantin Basarab Brâncoveanu. Portrait of a ruler and retrospective of an era (1654-1688)” care aparține dr. Claudiu Turcitu.

Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române începând cu ora 18:00, potrivit unui comunicat al Academiei Române.

„Organizarea la București, pentru a treia oară în ultimii 50 de ani, a Congresului Internațional de Studii Sud-Est Europene, are o relevanță specială pentru istoria și cultura noastră, întrucât inițiativa înființării unui institut de cercetări care să studieze viața și cultura popoarelor din sud-estul Europei a aparținut istoricului român Nicolae Iorga.”, se menționează pe site-ul celui mai înalt for ştiinţific şi cultural al României.

Tot miercuri va avea loc lansarea culegerii de studii a acad. Emil Condurachi, „Pars Orientis. Studii de istoria culturii europene” la Facultatea de Drept de la ora 11:00, iar de la ora 13:00 va fi vernisată expoziția „Romania and South Eastern Europe. Historical witnesses from the collections of the National History Museum of Romania” la Muzeul Național de Istorie.

Programul integral poate fi consultat pe site-ul oficial al Academiei Române.

Institutul de Studii Sud-Est Europene fondat de Nicolae Iorga împreună cu Gheorghe Murgoci și Vasile Pârvan în 1914, a fost primul de acest fel din lume.

Foto credit: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente