Sfântul Arhidiacon Ștefan cinstit la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc la 27 decembrie 2013 pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, Întâiul Mucenic. În această zi de sărbătoare, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale.

La slujba de astăzi a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care prin prezența la Sfânta Liturghie a ținut să marcheze împlinirea a 43 de ani de arhierie, potrivit arhiram.ro. Înaltpreasfinția Sa a fost hirotonit ca arhiereu în luna decembrie a anului 1970, fiind investit de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu funcția de Arhiereu Vicar al Eparhiei Dunării de Jos, cu titlul Constănțeanul.

De prezența la slujbă a Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim s-au bucurat preoții și credincioșii vâlceni, care s-au rugat împreună pentru sănătatea și îndelunga păstorire a Chiriarhului Eparhiei Râmnicului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale.

La finalul slujbei, Părintele Eclesiarh Protosinghel Sebastian Mihalcea a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața și virtuțile Sfântului Arhidiacon Ștefan, cel dintâi mucenic al Bisericii și ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente