Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna cinstiți în Catedrala din Sibiu. Sute de credincioși prezenți la slujba oficiată de șapte ierarhi ai Bisericii noastre

Sfântul Apostol Andrei împreună cu Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei au fost cinstiți joi în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de șapte ierarhi ai Bisericii noastre.

Ceremonialul liturgic din ziua hramului Catedralei din Sibiu a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, care a slujit împreună cu:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei;
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei;
  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria;
  • Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Posted by TRINITAS TV on 29 Noiembrie 2017

Credincioșii prezenți au avut prilejul de a aduce cinstire moaștelor Sfântului Andrei Șaguna aflate în patrimoniul lăcașului de cult.

În ajunul sărbătorii a avut loc o procesiune cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna, condusă de Mitropolitul Ardealului. La finalul acesteia, IPS Laurențiu a adresat pelerinilor un cuvânt de binecuvântare și a mulțumit lui Dumnzeu pentru toate:

Slavă lui Dumnezeu pentru toate, pentru binecuvântarea revărsată asupra noastră! Cinste și rugăciuni înălțăm către Sfântul nostru ocrotitor Andrei, Mitropolitul Transilvaniei care astăzi, de ziua sa de sărbătoare, a ieșit pe ulițele cetății ca să cuprindă toată cetatea, pe care Dumnezeu s-o binecuvânteze în numele lui și prin rugăciunile lui!

Conform site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului, alături de soborul de preoți și de credincioși au participat la procesiune un detașament de onoare de la Garnizoana militară din Sibiu și jandarmi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente