Sfântul Apostol Andrei sărbătorit în Episcopia Europei de Nord

Sfântul Apostol Andrei este și ocrotitorul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. În parohia ortodoxă română din Copenhaga, sărbătoarea a început încă de ieri, 28 noiembrie, atunci când Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum cu prilejul apropiatei Zile Naționale a României, informează TRINITAS TV.

„În această duminică premergătoare Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei l-am cinstit atât pe Sf. Andrei, însă, am sărbătorit împreună cu frații noștri români și Ziua Națională a României. Cu acest prilej, a fost prezent și domnul ambasador Alexandru Victor Micula de la Copenhaga. Totodată, i-am pomenit pe eroii neamului nostru care au înfăptuit unitatea națională a românilor în anul 1918. La final, ne-am închinat la racla cu fragmente din moaștele Sfântului Apostol Andrei care se păstrează în Biserica care găzduiește parohia noastră ortodoxă română din Copenhaga încă de la întemeierea acestei Biserici Romano-Catolice în secolul al XIX-lea”, a spus Preasfinția Sa.

Mâine, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodocșilor români din Europa de Nord, va oficia Sfânta Liturghie în paraclisul Sfântul Apostol Andrei al Centrului eparhial din Stockholm.

Comentarii Facebook


Știri recente