Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, Începătorul Botezului în poporul român

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, volumul cu titlul Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul României, Începătorul Botezului în poporul român, se precizează într-un comunicat de presă remis de Editură.

Acest volum reprezintă ediția a II-a a cărții cu același titlu, publicată în toamna anului 2011 la Editura „Cuvântul Vieții” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu prilejul aducerii in România a Cinstitului Cap al Sfântului Apostol Andrei.

Chiar dacă de atunci nu a trecut o lungă perioadă de timp, se constată că intensitatea spirituală a evenimentului a avut un impact deosebit în viața Bisericii și a societății. De aceea, reeditarea volumului, cu unele adăugiri necesare, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, se dovedește binevenită, din cel puțin trei motive:

Conținutul spiritual-academic al lucrării are și o importantă încărcătură cultural-educativă și ar trebui să ajungă în cât mai multe biblioteci, spre o mai bună cunoaștere de către tânăra generație a începuturilor creștinismului românesc.

Totodată, cartea aceasta este un semn de recunoștință față de autoritățile Statului român care au contribuit la consacrarea prin lege a zilei de 30 noiembrie ca „zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează”.

Și, nu în ultimul rând, acest volum, publicat în ajunul hramului din anul mântuirii 2012 al viitoarei Bazilici a Sf. Apostol Andrei – Catedrala Mântuirii Neamului, este o binecuvântare și o mărturie de recunoștință pentru toți ctitorii, binefăcătorii și ziditorului noului locaș ce se înalță sub ochii noștri în inima Capitalei.

Cartea va putea fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6, accesul se face din strada 11 Iunie), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente