Sfântul Apostol Andrei cinstit la Catedrala Mitropolitană din Cluj

Creștinii ortodocși îl cinstesc cu o zi înainte de sărbătoarea Marii Unirii pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.  În ziua cinstirii apostolului neamului românesc, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și locțiitor al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj, notează site-ul radio Renașterea.

Din sobor au făcut parte preoți și diaconi de la Centrul Eparhial, precum și părinți profesori de la cele două școli teologice ortodoxe din Cluj.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Sa a subliniat vocația misionară a Bisericii, spunând că atât slujitorii Bisericii, cât și mirenii sunt chemați să fie misionari. Ei trebuie să spună și fraților lor că L-au găsit pe Mesia, ca toți împreună, mergând pe această cale să coborâm raiul lui Dumnezeu și aici în lumea aceasta păcătoasă.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele  Iustin Tira, vicar Eparhial, în numele preoților și al credincioșilor Eparhiei Clujului, l-a felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei și i-a urat multă sănătate și mulți ani fericiți. În semn de apreciere, părintele a oferit în dar ierarhului clujean o icoană a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.

La final, Mitropolitul Clujului a binecuvântat credincioșii ce au participat la slujbă, primind la rândul lui flori și felicitări de la fii săi duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente