Sfântul Apostol Andrei a fost serbat la Galați

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale din Galați. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de opt ierarhi ai Bisericii noastre.

Cuvântul la Sfânta Liturghie a fost rostit de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Ierarhul a vorbit despre alegerea de către Mântuitorul Hristos a primului Său Apostol și despre lucrarea misionară înfăptuită de Sfântul Andrei.

La finalul slujbei, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a evidențiat mai multe aspecte din viața Sfântul Paisie de la Neamţ, ale cărui moaște au fost aduse la Galați cu ocazia hramului.

În contextul Anului omagial și comemorativ 2022 în Patriarhia Română, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a acordat distincția „Vrednicia Andreiană” mai multor clerici și mireni din eparhie.

Ierarhii care au slujit miercuri la Catedrala Arhiepiscopală din Galați au primit din partea Arhiepiscopului Dunării de Jos Ordinul eparhial „Crucea Sfântului Andrei”.

În zilele premergătoarea hramului Catedralei Arhiepiscopale din Galați au fost organizate mai multe activități culturale care au marcat cele trei decenii de când de când Sfântul Apostol Andrei a fost ales ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente