Sfântul Apostol Andrei a fost cinstit de seminariştii şi de siderurgiştii gălăţeni

În ajunul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, un sobor de preoţi profesori şi diaconi a oficiat slujba Sfintei Liturghii în capela Seminarului Teologic Ortodox din Galaţi, ocrotită de Apostolul românilor.

La slujbă au participat elevii şi membrii corpului didactic, părinţi ai tinerilor seminarişti şi credincioşi din municipiul Galaţi.

După slujbă, seminariştii din clasele primare, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, au susținut un program cultural-artistic închinat Sfântului Apostol Andrei şi Centenarului Marii Uniri, în care au intonat cântece şi poezii religioase și patriotice.

La final, Părinte Arhiepiscop le-a adresat un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru organizarea acestui eveniment, oferindu-le tinerilor școlari iconițe și alte daruri.

Tot joi, 29 noiembrie, la biserica de pe Platforma siderurgică „Arcelor Mittal” din Galaţi, închinată celui dintâi chemat dintre Apostoli, a fost oficiată Sfânta Liturghie, moment liturgic care marchează totodată şi împlinirea a 16 ani de la sfinţirea acestui locaş de cult, înălţat pentru muncitorii din această mare fabrică de oţel.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a numeroşi credincioşi gălăţeni, unii dintre ei rude ale celor decedaţi în oţelăria de la Galaţi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat parastasul pentru ctitorii acestui sfânt locaș trecuți la Domnul și pentru cei decedaţi în accidente de muncă.

La plecare, credincioşii au primit iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, prezent în aceste zile la Galaţi prin sfintele sale moaşte.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente